Adrijano finansira narko bosa?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jun.2010, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adrijano finansira narko bosa?

Adrijano neće igrati na Svetskom prvenstvu, ali je zato sedam dana pre početka takmičenja u Južnoj Africi glavna tema u brazilskim medijima.

Fudbaler Flamenga je osvanuo na naslovnoj strani tamošnjeg dnevnika "O Dia" jer su se, navodno, pojavili novi dokazi da je slao velike sume novca šefu narko-kartela, koga terete za ubistvo tri policajca.

Nakon što je otkriveno da se družio sa članovima brazilske bande dilera "Komando Vermeljo" (Commando Vermelho) policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pokrenula istragu koja je ubrzo dala rezultate.

Naime, brazilski tužioci su u sredu otkrili da postoje "jake indicije" da je Adrijano u decembru 2009. godine uplatio 30.000 američkih dolara šefu spomenutog narko-kartela Fabijanu Atanasiju da Silvi.

Sledeći korak tužilaštva biće traženje naloga od sudija za kontrolu svih bankovnih računa i liste telefonskih poziva koje je popularni fudbaler obavio u poslednje vreme.

Adrijanu u korist nikako ne ide i to što su u brazilskim medijima objavljene fotografije kako u društvu dilera pozira sa puškom u ruci i pokazuje inicijale bande "Komando Vermeljo".

Fudbaler je posle toga u pratnji advokata bio na ispitivanju u policiji, gde je tvrdio da je sve to šala. Takođe, Adrijano tvrdi da je puška koju drži na jednoj spornoj fotografiji zapravo oružje za peintbol.

"Imamo jake dokaze, međutim Adrijano je u svedočenju bio kategoričan u negiranju da je ikada dao novac nekom od dilera. Ipak priznao je da je nekoliko puta bio dobrotvor i da su se donacije uvek bile u hrani i igračkama", rekao je javni tužilac Aleksandre Temistokles.

On je ispričao kako je Adrijano objasnio poreklo fotografija koje su u ponedeljak objavljene:

"On je rekao da je to bila samo šala, da je taj pištolj igračka i da su fotografije snimljene u njegovom domu u Italiji 2007. godine. Još jednom je negirao bilo kakvu vezu sa kartelom", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Članove bande u čijem je društvu Adrijano terete za obaranje policijskog helikoptera u kojem su poginula tri policajca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.