Suze Svetog Nikole novi roman Branislava Jankovića

Izvor: Art-anima.com, 02.Avg.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suze Svetog Nikole" novi roman Branislava Jankovića

Nedavno je u izdanju "Lagune" objavljen novi roman Branislava Jankovića, "Suze Svetog Nikole". Iako bi se ovaj roman prvenstveno mogao okarakterisati kao drama, sadrži mnogo elemenata fantastike i pravoslavnog folklora.

Negde u Srbiji, na međi dva sveta, samuje mesto zvano Studenac. U njega se, nakon plovidbe beskrajnim morima i krvave epopeje Prvog svetskog rata, vraća Gmitar Milošević, u inat košmarima koji ga progone i uprkos predskazanju koje kazuje da će ga tamo sačekati smrt. Baš na 22. maj, letnjeg Svetog Nikolu, iznad Studenca će se otvoriti vrata neke druge stvarnosti i nekog drugog vremena. Ono što će proći kroz njih nateraće i najhrabrije da zadrhte od straha. I bitka za duše će početi.

Branislav Janković je rođen u zimu 1969. godine u Nišu. Godinama se bavi novinarstvom. Pod etiketom izdavačke kuće "Laguna" 2011. godine je objavio roman prvenac "O vukovima i senkama".
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.