Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2020, 17:09

Sutra bez litije u Vlasotincu

VLASOTINCE

Svoju gradsku slavu, prenos moštiju Svetog oca Nikole, Vlasotince neće ove godine proslavljati na uobičajen način, saopšteno je iz te opštine .

Kolač će biti presečen u crkvi, umesto kod krsta u bizini autobuske stanice.

“U skladu sa aktuelnom situacijom, a u dogovoru sa sveštenstvom, odlučili smo da ove godine ne bude sečenja kolača kod krsta, već da on bude presečen u crkvi. Neće biti ni litije od crkve do krsta, kako bismo izbegli okupljanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Pogotovo imamo u vidu činjenicu da se sutrašnji praznik  pada u petak, koji je ujedno i pijačni dan u Vlasotincu i da će gužva samim tim biti veća”, kaže direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević, navodi se u saopštenju.

On dodaje da su snimci prošllogodišnje litije postavljeni na sajtu ove ustanove, u okviru akcije „kultura online“ koja i dalje traje. Litija na dan vlasotinačke slave obnovljena je 2018.godine, a pre toga nije se održavala više od sedam decenija.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.