Slava uz sveće porodive Panić

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava uz sveće porodive Panić

Suočeni sa obavezama i borbom za egzistenciju, često ne obratimo pažnju na one koji kroz život ne mogu sami, a ponos im ne dozvoljava da zatraže pomoć. Ipak, društvene mreže dokazuju da je mnogo onih koji su spremni da pomognu.
 Pod svetlošću sveća čitavu deceniju živi porodica Panić. Danas slave Svetog Nikolu>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pre pola godina domaćin Slavko je izgubio bitku sa bolešću, a najstariji sin oduzeo je sebi život pre nekoliko dana. Panići su za život zarađivali u nadnici, a Slavkova invalidska penzija od četrnaest hiljada bila je nedovoljna za sve potrebe porodice. Dragica se tek nedavno zaposlila, kao čistačica, potom kao negovateljica.
 "Stvarno smo se borili za njih da oni ne budu gladni i da budu, koliko toliko obučeni, da ne odstupaju od druge dece",kaže Danica Panić. 
Bratislav i Miroslav budućnost vide u radu sa automobilima. 
Bratislav je druga godina srednje škole. "Upisao sam autolimar. Brat mi je od ujaka autolimar i zajedno gore idemo kod njega na praksu. I planiram gore kod njega da ostanem da radim", kaže on. 
Miroslav Panić je šesti razred u Osnovnoj školi "Stepa Stepanović" u Gornjoj Gorevnici. "Želim da postanem automehaničar, pošto mi je brat isto automehaničar. Isto je završio za to, a radi za autolimara, pa bi voleo da postanem i otvorim svoju firmu", kaže Miroslav.
 
Deset godina Panići su bez struje. Zbog niskih prihoda račune nisu mogli da plaćaju još od 2003. godine, pa je dug Elektrodistribuciji premašio pola miliona dinara. Kuća nema kupatilo, ni mokri čvor. Ponos im nije dozvoljavao da se nekome obrate za pomoć. Akcija na društvenim mrežama, nakon tragedija koje su ih zadesile, mogla bi da im omogući izlazak iz mraka.
 
 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.