Odbojkaši u Poljskoj bruse formu za Bari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2019, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši u Poljskoj bruse formu za Bari

U Krakovu bruse formu za Bari. Odbojkaši danas putuju u drevni poljski grad, gde od sutra igraju na čuvenom 17. "Vagnerovom memorijalu". Puleni Nikole Grbića 1. avgusta se sastaju sa Poljskom (17.00), 2. sa Finskom (20.30), a 3. sa Brazilom (12.00). Biće to i generalna proba za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji će se od 9. do 11. avgusta odigrati u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svetog Nikole.

Selektor Nikola Grbić je juče odredio 14 igrača koji će igrati u Poljskoj, ali i u Bariju. Boje Srbije braniće: Nikola Jovović, Aleksa Batak (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Neven Majstorović, Nikola Peković (libera), Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Stevan Simić (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Lazar Ćirović (primači).

"Orlovi" će u Krakovu baš imati teške ispite, jer će odmeriti snaga sa svetskim prvacima, Poljacima, za koje je pre neki dan stekao pravo da igra i fenomenalni Kubanac Leon i olimpijskim pobednikom, Brazilom. Ni Finska nije ekipa za potcenjivanje.

Podsetimo, odbojkaši će se u Bariju sa Australijom, Kamerunom i Italijom boriti za prvo mesto i plasman na OI 2020. u Tokiju.

Nikola Grbić za ove dve akcije nije računao na rovite, blokera Marka Podraščanina i primača Milana Katića. Oni su od početka priprema sa reprezentacijom, ali strateg Srbije nije želeo da ugrozi njihov oporavak i nada se da će biti spremni za EP od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.