Obeleženo 690 godina MANASTIRA SVETOG NIKOLE u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 05.Okt.2022, 09:19

Obeleženo 690 godina MANASTIRA SVETOG NIKOLE u Vranju

Uz tropar Svetom Nikoli u izvođenju monahinja iz manastira Sv. Stefana u Gornjem Žapskom i državnu himnu u izvođenju eparhijskog hora „Vera“, počela je svečana akademija Eparhije vranjske i Grada Vranja, koji zajedno danas obeležavaju 690 godina od osnivanja manastira Sv. Nikole i oslobođenje grada Vranja u Prvom svetskom ratu. I jedan i drugi povod ovaj grad čine posebnim po važnosti svetinja i starina i po hrabrosti i junaštvu prema svojoj zemlji i ljubavi prema Bogu; po žrtvama srpskih vojnika na frontu, a i civilnog stanovništva u Vranju i okolini, čulo se na svečanosti.    U ime Eparhije vranjske govorio je vladika...
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Obeleženo 690 godina postojanja manastira Svetog Nikole u Vranju

Izvor: Danas, 05.Okt.2022

Osvećenjem Spomen-kosturnice i svečanom akademijom Eparhije vranjske i Grada Vranja, obeleženo je 690 godina postojanja manastora Svetog Nikole i oslobođenje Vranja u Prvom svetskom ratu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.