Na Krstovdan litija u Ulcinju

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2020, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Krstovdan litija u Ulcinju

Parohija ulcinjska poziva vascijeli rod pravoslavni iz Ulcinja, kao i pripadnike drugih naroda i vjeroispovjesti, da podrže Pravoslavnu crkvu i učestvuju u litiji protiv neustavnog i diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, prenosi Mitropolija.
Litija će se održati na Krstovdan, 18. januara u 17:30 časova, nakon molebna koji će se služiti u Hramu Svetog Nikole u 17 časova, i kretaće se od Meteriza do hrama pod Bijelom Gorom. U nedjelju, na Bogojavljenje, Sveta liturgija služiće se u 8:30 časova. U produžetku Liturgije obaviće se osvećenje vode, a u 12 časova na Maloj plaži održaće se bogojavljensko viteško nadmetanje, „Plivanje za Krst časni“ .

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.