Kod Herceg Novog održan parastos Draži Mihailoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Herceg Novog održan parastos Draži Mihailoviću

Parastos četničkom vođi Draži Mihailoviću služen je danas u Herceg Novom, uprkos brojnim protivljenjima u Crnoj Gori.

Parastosu u crkvi Svetog Nikole u Žlijebima kod Herceg Novog prisustvovalo je nekoliko desetina građana, a služilo ga je sveštenstvo Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC), preneli su podgorički mediji.

Parastos Draži Mihailoviću i ruskoj carskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << porodici Romanov u selu kod Herceg Novog organizovalo je društvo "Srpski soko", drugi put u poslednjih 13 godina.

Parastosu su se oštro protivili Ministarstvo kulture Crne Gore, udruženja boraca NOR-a i antifašista koji su ga okarakterisali kao provokaciju.

Bilo je najavljeno i održavanje protesta s namerom da se parastos spreči, ali se takav skup nije desio.

Parastos je protekao u miru i bez incidenata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.