KRSNA SLAVA - TITOVDAN

Izvor: Kurir, 29.Nov.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRSNA SLAVA - TITOVDAN

GORNJI MILANOVAC - Dan nekadašnje SFRJ, 29. novembar, Dragan Kamaljević (48) iz rudničkog sela Dragolj danas obeležava kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole.

Kamaljević je izjavio agenciji Beta da je novu slavu nazvao Titovdan i danas će obeležiti tačno 20 godina od početka raspada SFRJ, a gosti će mu biti oni koji su dolazili na porodičnu slavu Sveti Nikola.

- U Titovoj Jugoslaviji imali smo mir, zaposlenje, standard i priznanje u čitavom svetu a naša deca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja su redovno učila, besplatnu školu i zdravstvenu zaštitu. A šta od toga danas imamo - upitao je Kamaljević.

Kao i na svakoj srpskoj slavi, danas Kamaljevići dočekuju oko 50 gostiju, po svim običajima, a na zidu je okačena Titova slika, grb i zastava "nekadašnje zajedničke slovenske domovine".

Draganov otac Radisav (76) u svemu podržava sina ali ističe da Svetog Nikolu porodica obeleži "paleći sveću i kadeći kuću".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.