Izvor: iYupi.com, 14.Dec.2010, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATARINA RADIVOJEVIĆ IGRA NUŠIĆA NA BRODVEJU!

Premijera predstave „Ožalošćena porodica" Branislava Nušića zakazana je na njujorškom of-Brodveju za 19. decembar. Rediteljska palica je u rukama Sanje Beštić, dok glavnu ulogu Sarke igra Katarina Radivojević. Sudeći po poslednjim probama koje su u toku, ove dve Srpkinje imaju dobru šansu da na Svetog Nikolu osvoje veoma zahtevnu njujoršku publiku. Predstava će se igrati u „Galeriji MC", jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu iYupi.com << nekoliko različitih prostora u okviru akcije „The Local Museum Project" (Projekat lokalnih muzeja), dok je naslov dela preveden kao „The Weeping Game" (Igra jecaja). Predstava će biti izvedena na engleskom jeziku, a tekst koji se koristi preveden je na jednom od njujorških univerziteta. Dramaturg Džon Pastore je tekst modernizovao tako da se ne izgubi Nušićev humor, Sanja i Katarina pokušavaju da svojim američkim saradnicima približe temu ovog dela kako bi sve bilo autentično. - Igrati Sarku u Njujorku je izazov zbog specifičnosti njenog lika kao tipičnog srpskog karaktera. Nadam se da će Amerikanci shvatiti srpski humor. Sanja ima moderan pristup komadu, ali je to jako zanimljivo u kombinaciji sa jednim tako klasičnim delom. Ipak, ja kao Srpkinja dajem mu srpski pečat. U predstavi igram Crnu udovicu koja je sahranila dva muža, a ne odustaje ni od rođakovog bogatstva - kaže Katarina. Rediteljki Sanji Beštić ovo je treći komad koji režira na of-Brodveju. Ona kaže da je glumačku podelu uradila drugačije od onih standardnih za Nušićeve komade: Bard komedije adaptiran za ameriku... Sanja Beštić i Katarina Radivojević (gore), detalj sa probe (dole) - Partnere sam kombinovala tako da u vezi budu starija žena i mlađi muškarac, ali i obrnuto. Nadam se da mi Nušić to neće zameriti. Agaton je dosta mlađi i nema ženu Simku, dok Katarina igra Sarku, koja je u mojoj verziji mlada, iako je već sahranila dva muža. Mislim da ona kao glumica ima veliki raspon i da može da odigra svašta, a prvi put ćemo je videti u ovakvoj jednoj klasičnoj komediji - ističe Sanja. U predstavi pored srpske Zone učestvuju Ivana Karapandžić, Kris Betstoun, Felipe Bonila, Nik Desimon, Šeron Vajsvol, Danijel Dembrof, Šeri Graubert, Ticijana Kozentino i Adma Štern.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na iYupi.com...






Povezane vesti

Katarina Radivojević igra Nušića u Njujorku!

Izvor: SamoProvereno.com, 14.Dec.2010

Premijera predstave „Ožalošćena porodica" Branislava Nušića zakazana je na njujorškom of-Brodveju za 19. decembar. Rediteljska palica je u rukama Sanje Beštić, dok glavnu ulogu Sarke igra Katarina Radivojević. Sudeći po poslednjim probama koje su u toku, ove dve Srpkinje imaju dobru šansu...

Nastavak na SamoProvereno.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta iYupi.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta iYupi.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.