Izložba minijatura i ikona u Etnografskom muzeju

Izvor: Studio B, 25.Apr.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba minijatura i ikona u Etnografskom muzeju

U Etnografskom muzeju ovih dana je , sa blagoslovom Patrijarha srpskog Irineja i Episkopa raško-prizrenskog Teodosija , otvorena izložba minijatura i ikona, koje su delo ikonopisačke radionice manastira Sv. Nikole-Končul.

Izložba ima prodajni karakter , a prikupljena sredstva namenjena su obnovi ovog drevnog zdanja, zadužbine Svetog Simeona Mirotočivog koji datira iz 1175 godine.

Uz postavku na kojoj se nalazi niz ikona različitih formata, naslikanih prirodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pigmentima i po originalnoj tehnologiji, minijature na pergamentu sa pozlatom, zlatovez, kao i kratak dokumentarni zapis o ikonopisačkoj radionici, publika može svake večeri da prisustvuje koncertima i predavanjima.

Radove monahinja iz Končula, koji je ,posle skoro 300 godina obnovljen kao manastirski centar na drevnim temeljima, publika u galeriji Etnografskog muzeja ima priliku da pogleda do 30.aprila.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Izložba minijatura i ikona u Etnografskom muzeju

Izvor: Blic, 26.Apr.2014, 18:23

Centar za razvoj inkluzivnog društva CRID, uz podršku Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Srbije organizuje prodajnu izložbu ikona ikonopisačke radionice sestrinstva manastira Svetog Nikole Končul kod Raške...Izložba će trajati do 30. aprila, a prikupljena sredstva namenjena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.