Dani Vlasotinca od 20. do 23. maja uz promocije i projekcije filmova

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2023, 14:26

Dani Vlasotinca od 20. do 23. maja uz promocije i projekcije filmova

Promocijom knjige Pouke nedeljnih jevanđelja jereja dr Bobana Dimitrijevića i predavanjem o aktuelnosti jevanđelja u subotu, 20. maja od 18 sati u konaku vlasotinačke crkve počinje višednevna manifestacija Dani Vlasotinca.

Vlasotince 22. maja slavi svoju slavu - prenos moštiju Svetog oca Nikole i tog dana je, nakon litije koja iz crkvene porte kreće u 11 sati, od 11:30 kod Krsta planirano sečenje slavskog kolača.

Program se od 19:30 sati u Sobi stare >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << srpske grafike nastavlja projekcijom filma “50 godina Kulturnog centra Vlasotince” - navode organizatori.

Manifestacija se završava u utorak, 23. maja, kada će u 19 sati u sali Kulturnog centra svoju projekciju imati film Večito koji predstavlja virtuelni obilazak svih spomenika na prostoru bivše Jugoslavije.

Spomenici koji će biti prikazani na filmu delo su arhitekte Bogdana Bogdanovića, kao što je i spomenik na vlasotinačkom Starom groblju.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.