Dan koji će svi pamtiti

Izvor: Blic, 29.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan koji će svi pamtiti

U Crkvi svetog Nikole u Ruzveltovoj ulici juče je, nakon jutarnje liturgije, istovremeno kršteno tridesetak mališana, učenika Osnovne škole „Oslobodioci Beograda”.



Fotografije: - Na osnovu podatka da u školi ima dece koja nisu krštena napravili smo malu anketu kako bismo došli do informacija da li su roditelji saglasni da se njihova deca krste. Reakcije su bile više nego pozitivne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tako da se danas, pored dece krste i neki roditelji – kaže Sonja Kilibarda, veroučitelj Osnovne škole „Oslobođenje Beograda”, napominjući da je krštenje obavljeno uz blagoslov vladike Atanasija Rakite.

Osnovci svih uzrasta, svrstani u dva reda sa velikim svećama u rukama, ponavljali su za sveštenikom tekst molitve.

- Moj sin ima osam godina i godinama već planiramo da ga krstimo. Vreme je prolazilo i od rođendana do rođendana mi smo odlagali taj događaj. Presrećna sam i zahvalna što je nastavnica došla na ovakvu ideju, Mislim da je ovo lep čin i još lepši način da krstite svoje dete. On će ovo dugo pamtiti, jer je kršten zajedno sa svojim drugarima – kaže Biljana Babić, majka jednog od juče krštenih mališana. Krštenje je simbolično održano na Materice, najveći hrišćanski praznik majki i žena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.