Crkva Sveti Nikola u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 30.Nov.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva "Sveti Nikola" u Aleksincu

U zadnjih par dana smo pisali o problemima u Aleksincu, što ne možemo da izuzmemo. Ali, kada se pogleda koliko je Aleksinac prelep grad, i koliko ima znametosti, šteta je ne pisati i o tome.

Elem, crkva "Sveti Nikola" je počela da se gradi 1836. godine po naređenju Miloša Obrenovića, gradnja je završena posle samo godinu dana, odnosno 1837. godine.

Koju god fotografiju da pogledamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << koja je slikana u Aleksincu, sigurno ćete videti ovu prelepu crkvu, prelepu kao na ovim slikama koje je fotografisao dr Slobodan Petrović za svoju fejsbuk stranicu "Aleksinac večiti grad". Redakcija Aleksinac.Net-a se zahvaljuje ovoj stranici na prelepim fotografijama koje možete videti u ovom tekstu.

Moje dve tople preporuke su da odete na stranicu "Aleksinac večiti grad" i pogledate neke od slika iz prošlosti grada Aleksinca, ali i iz sadašnjosti, i da odete kad god možete u aleksinačku crkvu "Sveti Nikola".
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.