Časovi skraćeni i u drugom polugodištu

Izvor: Radio 021, 12.Jan.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časovi skraćeni i u drugom polugodištu

Drugo polugodište u školama širom Srbije počeće na vreme, ali će, zbog nastavka štrajka prosvetara, časovi i dalje biti skraćeni na pola sata.

Štrajkački odbor četiri reprezentativna sindikata obrazovanja preporučio je školama koje zbog štrajka to još nisu učinile, da tokom raspusta učenicima zaključe ocene.

Sindikati u dopisu nakon današnjeg sastanka iskazuju revolt zbog, kako navode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << očigledne opstrukcije u vezi sa Posebnim kolektivnim ugovorom i namernog obmanjivanja javnosti izjavama iz Ministarstva prosvete da je tekst PKU usaglašen i spreman za potpisivanje.

U dopisu upućenom premijeru Aleksandru Vučiću i ministru prosvete Srđanu Verbiću ističe se da su u subotu, 10. januara, sindikatima predstavljena negativna mišljenja Ministarstva rada, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo o tekstu predloga PKU, koja su resornom ministarstvu dostavljena još sredinom decembra prošle godine. Sindikatima je tom prilikom rečeno da su pojedini članovi predloga PKU u suprotnosti za zakonom, čime je iskazana još jedna neistina, navodi se u dopisu.

Sindikati su odlučili da se obrate Međunarodnoj organizaciji rada povodom opstruiranja pregovora o PKU od, kako navode, Ministarstva prosvete.

Štrajk prosvetnih radnika u Srbiji počeo je 17. novembra u organizaciji Sindikata radnika u prosveti Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS "Nezavisnost". Traže da im se ne umanjuje zarada za deset odsto, donošenje PKU i zakon o platnim razredima i platnim grupama.

Drugo polugodište za đake u Vojvodini počinje u četvrtak, 15. januara a u ostatku Srbije u utorak, 20. januara.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prosvetari nastavljaju štrajk!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jan.2015

Sindikati prosvetara su izrazili revolt zbog opstrukcije Ministarstva prosvete rada na Posebnim koletivnim ugovorima i višenedeljnog namernog obmanjivanja javnosti izjavama da je tekst Ugovora usaglašen i spreman za potpisivanje..Štrajkački odbori četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.