Časovi će trajati 30 minuta od 17. novembra

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časovi će trajati 30 minuta od 17. novembra

Časovi u školama biće skraćeni na 30 minuta od 17. novembra kada će sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika početi zakonski štrajk.

Koliko će štrajk trajati zavisi od toga da li će Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije ispuniti zahteve prosvetara, koji traže da budu izuzeti od smanjenja plata za 10 odsto, da vlada donese zakon o platnim razredima za ceo javni sektor, kao i da hitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počnu pregovori o posebnom kolektivnom ugovoru i izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Članica Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za "Danas" da će nastavnici držati dopunsku i dodatnu nastavu, ali takođe skraćenu na po 30 minuta, da neće ići na seminare, niti će se baviti administrativnim poslovima.

Ona ističe da su sindikati spremni da sednu za pregovarački sto i da od druge strane zavisi koliko će štrajk trajati.

Predsednik GSPRS "Nezavisnost" Tomislav Živanović kaže da je ovo prilika da ih vlada shvati ozbiljno i donese platne razrede za ceo javni sektor, nakon čega prosvetari neće imati protiv da im plate budu smanjene. Sve ostalo je konzerviranje postojećeg stanja, tvrdi Živanović.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.