Zemljotres u severnom Japanu

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u severnom Japanu

Nakon katastrofalnog zemljotresa na Haitiju, serija zemljotresa širom sveta. Najjači zemljotres zabeležen u Argentini, zatim u Japanu i Iranu. Još nema podataka o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti.

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihtera pogodio je Argentinu, a nešto slabiji,  jačine 5,5 stepeni Rihterove skale pogodio je Japan. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zemljotres zabeležen i u Iranu. Nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti.

Zemljotres u Argentini pogodio je južnu obalu. Još nije poznato da li ima povređenih i da li je naneta materijalna šteta, a do sada nije izdato ni upozorenje na opasnost od cunamija.

U Japanu, epicentar potresa nalazio se na dubini od deset kilometara i osetio se na čitavom severnom delu ostrva Honšu, gde je izazvao uznemirenost stanovništva.

Zemljotres se osetio i u glavnom gradu Tokiju, ali za sada nema vesti o eventualnoj materijalnoj šteti ili žrtvama. Uzbuna za opasnost od cunamija nije objavljena.

Oko 150 kuća je oštećeno u dva zemljotresa jačine 5 stepeni po Rihteru koja su tokom noći pogodila jugozapad Irana gde se nalaze najveća naftna polja.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.