Zemljotres u Los Anđelesu

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Los Anđelesu

Zemljotres magnitude 5 stepeni po Rihteru pogodio je noćas oblast američkog grada Los Anđelesa, saopštio Američki geološki institut. Nema povređenih, materijalna šteta minimalna.

Američki geološki institut saopštio je da je zemljotres magnitude 5 stepeni po Rihteru pogodio oblast američkog grada Los Anđelesa.

Epicentar potresa bio je u široj gradskoj oblasti Lenoks, 15 kilometara jugozapadno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od centra Los Anđelesa, na dubini od 13,5 kilometara.

Potres je trajao 10-15 sekundi, a usledila su i tri naknadna potresa manje snage od 3.1 stepen.

Nije bilo značajnije materijalne štete, niti ozbiljnije povređenih, saopštile su gradske vlasti. Samo jedna osoba je završila u bolnici, pošto je puklo staklo na kafiću u kome je sedeo i od srče zadobio povrede, navela je policija.

Na još nekoliko objekata na Long biču su naprsla ili popucala spoljna stakla.

Prilikom prvog udara, koji se dogodio kasno sinoć po lokalnom vremenu, u bioskopu na Redondo plaži otpalo je nekoliko pločica sa plafona tokom prikazivanja filma "Anđeli i demoni", što je publiku nateralo da izjuri iz bioskopa.

Međunarodni aerodrom nije u Los Anđelesu pretrpeo štetu.

Poslednji zemljotres koji je naneo štetu južnoj Kaliforniji bio je onaj od 6,7 stepeni Rihtera iz 1994., od koga su se rušile zgrade i mostovi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.