Izvor: B92, 05.Avg.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Bugarskoj i Rumuniji

Sofija, Bukurešt -- U crnomorskoj oblasti Rumunije na granici sa Bugarskom danas je zabeležen zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale.

Rumunski Generalni inspektorat za hitne slučajeve objavio je da je potres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale pogodio pograničnu crnomorsku oblast između Bugarske i Rumunije danas u 10 sati 49 minuta. Po tom saopštenju nije bilo žrtava zemljotresa niti je nanesena materijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šteta, a epicentar je bio na 10 kilometara dubine ispod morskog dna, u oblasti tektonske ploče Sabla.

Iako je ploča Sabla aktivna, direktor rumunskog Instituta za geofiziku Georg Marmureanu smatra da više neće biti jačih propratnih potresa.

Zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale zabeležen je danas i u istočnom i centralnom delu Bugarske, navedeno je ranije danas u saopštenju bugarskog seizmološkog centra i Instituta za goeofiziku bugarske Akademije nauka.

Epicentar potresa, koji se desio u 10 sati 49 minuta po lokalnom vremenu, bio je 380 kilometara severoistočno od Sofije, na bugarskoj teritoriji.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.