Izvor: Blic, 06.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Atini, još nema podataka o povređenima

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros južne oblasti u Grčkoj i izazvao paniku među tsanovništvu, ali za sada nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti.



Epicentar potresa nalazio se oko 150 kilometara jugozapadno od Atine, u oblasti južnog Peloponeza, na dubini od 80 kilometara.

Lijas Manos, zamenik gradonačelnika mesta Leonidio, najbližeg epicentru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemljotresa, potvrdio je da, uporkos panici koja je nastala među stanovništvom, nije bilo povređenih, niti je učinjena značajnija šteta, prenele su agencije.

"Za razliku od većine zemljotresa u Grčkoj, ovaj se dogodio duboko pod zemljom, zbog čega i nema velike štete," objasnio je direktor atinskog Geodinamičkog instituta.

Većina zemljotresa, koji se u Grčkoj događaju veoma često, ne ostavi ozbiljne posledice, ali proširi paniku među stanovnicima, posebno pošto su u potresu jačine 5,9 stepeni 1999. godine poginule 143 osobe.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.