Zemljotres na japanskom ostrvu Okinavi, bez žrtava

Izvor: Studio B, 04.Okt.2010, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na japanskom ostrvu Okinavi, bez žrtava

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale zabeležen je na jugu Japana, na ostvru Okinava, saopštio je američki Institut za geologiju.

Epicentar potresa je bio na 36 kilometara ispod zemljine površine, navodi se u saopštenju. Nisu saopšteni detalji o eventualnim žrtvama i počinjenoj materijalnoj šteti.

Japanska meteorološka služba je izdala upozorenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << cunami i pozvala stanovništvo na oprez u zoni potresa. Precizirano je da talasi ne bi prelazili 50 centimetara. Japan se nalazi u "vatrenom krugu" Pacifika gde su veoma prisutni zemljotresi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.