Vlada Hitija proglasila  30-dnevnu žalost

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Hitija proglasila 30-dnevnu žalost

Vlada Hitija proglasila je 30-dnevnu žalost, posle katastrofalnog zemljotresa u kome je, kako je proceno, stradalo oko 100.000 i više od 200 hiljada stanovnika povređeno.

Konačni bilans stradalih i povređenih nažalost nije konačan, a nije još utvrđen ni tačan obim ogromne materijalne štete.

Haitiju će za obnovu i jačanje institucija biti potrebno 10 milijardi dolara međunarodne pomoći, rekao je predsednik Dominikanske Republike Leonel Fernandez >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na prvom međunarodnom sastanku posvećenom obnovi ove razrušene ostrvske zemlje, preneli su mediji.

"Haitiju će biti potrebne dvije milijarde dolara godišnje. Razgovaćemo o petogodišnjem programu od oko 10 milijardi dolara (sedam milijardi evra)", izjavio je Fernandez koji je domaćin sastanka u prstonici Dominikanske Republike, Santo Domingu, na kojem učestvuju i predsednik Haitija Rene Preval, predstavnici više zemalja regiona i međunarodni funkcioneri.

Predloženo je da se izvrši procena ekonomskih posledica zemljotresa i da se utvrdi lista prioriteta za Haiti, a u Montrealu bi 25. januara trebalo da bude održana donatorska konferencija za Haiti.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.