Snažan zemljotres pogodio Javu

Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Javu

Ostrvo Javu pogodio snažan zemljotres, jačine 6,5 stepeni po Rihteru. Indonežanska meteorološka služba nije izdala upozorenje na opasnost od cunamija.

Indonežansko ostrvo Javu pogodio je snažan zemljotres, jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali, a još nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili šteti.

Indonežanska meteorološka služba nije izdala upozorenje na opasnost od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cunamija, preneo je Rojters.

Epicentar potresa je bio u moreuzu Sunda, 190 kilometara jugozapadno od Džakarte. Potres se osetio i u glavnom gradu, a u nekim oblastima stanovnici su u panici napustili domove i radna mesta.

Indonežanski arhipelag se nalazi u pojasu intenzivnih seizmičkih aktivnosti, poznatom pod nazivom "vatreni prsten Pacifika".

U snažnom zemljotresu, jačine 7,6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je prošlog meseca pogodio zapadnu Sumatru, poginulo je više od 1.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.