Šeron Stoun: Zemljotres u Kini proizvod loše karme

Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeron Stoun: Zemljotres u Kini proizvod "loše karme"

Poznata američka glumica Šeron Stoun (50) izazvala je skandal nakon što je na Filmskom festivalu u Kanu izjavila da je nedavni zemljotres posledica „loše karme" i povezala tu kataklizmu, u kojoj je zvanično poginulo preko 68.000 ljudi, sa politikom Pekinga prema Tibetu.

Ona je istakla: „Pomislila sam: 'Da li je to karma?’. Kad niste fini prema drugima, dešavaju vam se loše stvari".

Ali je dodala da je „za'plakala" kad ju je Tibetanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fondacija zamolila da pomogne žrtvama zemljotresa.

„Nisam zadovoljna načinom na koji se Kinezi odnose prema Tibetancima zbog toga što smatram da niko ni prema kome ne treba loše da se odnosi. A onda se desio zemljotres i ja sam pomislila nije li to karma?", izjavila je ona.

Ng Si-Juen, osnivač lanca UME Sinepleksa obećao je da se filmovi u kojima ona igra neće prikazivati u njegovim bioskopima s najviše filmskih gledalaca u Kini.

Izjave Šeron Stoun su takođe izazvale poplavu kritika na internetu. „Bejdžing tajms" je takođe saopštio da su velike pekinške robne kuće sklonile sa svojih štandova reklame za kozmetičke preparate i garderobu „Kristijana Diora" sa likom slavne glumice. U zemljotresu koji je pogodio jugozapad Kine 12. maja poginulo je 68.109 ljudi, dok se 19.851 osoba vodi kao nestala.

Kina zatražila vojnu pomoć Japana

Kina je zatražila od Japana da pošalje vojnu pomoć nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju ovog meseca. Biće to prvi put nakon Drugog svetskog rata da će japanski vojnici stupiti na tlo Kine.

Novinska agencija Điđi citirala je neimenovanog zvaničnika ministarstva spoljnih poslova da „Japan razmatra taj zahtev Kine", dok je novinska agencija Kjodo prenela da Kina ispituje mogućnost da Tokio pošalje vojne avione koji bi trebalo da prenesu humanitarnu pomoć za ugrožena područja.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šeron Stoun zabranjena u Kini

Izvor: Mondo, 29.Maj.2008, 10:37

Glumica razbesnela Kinu izjavom da je zemljotres, u kojem je stradalo više od 55.000 ljudi, posledica 'loše karme'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.