Rosi pomaže žrtvama zemljotresa

Izvor: B92, 11.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi pomaže žrtvama zemljotresa

Osmostruki Moto GP šampion Valentino Rosi odlučio je da zaradu od pisanja kolumne za Gazetu delo Sport pokloni žrtvama zemljotresa u centralnoj Italiji.

'Doktor' potiče iz Marće, koji se nalazi pored regije Abruco, pogođenog zemljostresom koji je odneo 291 život, a tokom sezone, koja počinje u nedelju trkom za Veliku nagradu Katara, će pisati kolumnu za najčitanije italijanske novine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ne bi bilo u redu da uzmem novac za pisanje kolumne. Zajedno sa ljudima u Gazeti odlučio sam da zarađeni novac poklonim u humanitarne svrhe", rekao je Rosi, "Ipak, to ću pisati iz zabave, a sav novac koji dobijem ove sezone daću žrtvama zemljotresa u regionu Abruco pošto smatram da je njima u ovom trenutku pomoć najvažnija".

Rosi će, takođe, nositi nalepnicu na svojoj Jamahi kojom će odati počast ljudima iz regije Abruco, kojih je 28.000 ostalo bez domova.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.