Regionalna saradnja u vanrednim situacijama

Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna saradnja u vanrednim situacijama

Predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i ministarstva sigurnosti BiH potpisali Momorandum o namerama za saradnju u oblasti preventive požara, poplava, zemljotresa.

Zvaničnici Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije i resornih ministarstava Bosne i Hercegovine i Crne Gore potpisali su Memorandum o namerama za saradnju u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oblasti preventive prirodnih i izazvanih nesreća i uklanjanje njihovih posledica.

Tim dokumentom, uz bolju profesionalnu saradnju, biće omogućena i veća zaštita građana tri države u slučaju elementarnih nepogoda, istaknuto je na konferenciji za novinare u Beogradu.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić je istakao da se potpisivanjem memoranduma šalje jasna poruka da u narednom periodu šlužbe tri države žele još tešnje da sarađuju u otklanjanju posledica požara, poplava i drugih nepogoda koje ne poznaju granice.

Prema njegovim rečima, tom saradnjom se na najbolji način šalje poruka da su, pre svega, najvažniji životi građana.

Marić očekuje da će uskoro biti potpisan i sporazum između vlada tri države o saradnji u istoj oblasti.

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH Samir Agić je istakao da potpisani memorandum predstavalja novi korak za nadležne službe tri države da nastave prijateljski i profesionalno da sarađuju, u interesu bezbednosti i sigurnosti građana.

Agić je rekao i da će, zahvaljujući ovoj saradnji građani sve tri države imatri bolje i snažnije organizovane institucije za reagovanje u slučaju vanrednih situacija - požara, poplava, zemljotresa.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Zoran Begović je ukazao na značaj integracije tri sistema, koja su u osnovi kompatibilna za još bolje reagovanje u vanrednim situacijama.

Begović je rekao da službe tri države grade odnose koji predstavljaju primer kako države u regionu treba da sarađuju u korist dobrobiti svih građana.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.