Od cunamija stradalo 449 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2010, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od cunamija stradalo 449 osoba

DŽAKARTA -

Bilans žrtava u udaru cunamija i zemljotresu koji su pre nedelju dana pogodili zapadnu Indoneziju porastao je na 449, saopštile su danas spasilačke službe.

Portparol nacionalne agencije za borbu protiv elementarnih katastrofa Nelis Zuliastri saopštila je da je bilans stradalih povećan pošto su pronađena tela žrtava u najudaljenijim delovima ostrva koja su pogođena cunamijem, preneo je AP.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rihteru pogodio je ostrvo Javu u ponedeljak uveče, što je izazvalo plimni talas visine preko tri metra koji je uništio mnoga priobalna sela.

Vulkan Merapi, na ostrvu Java, proradio je takođe dan kasnije i usmrtio 33 osobe.

Više stotina stanovnika pogođenih sela vode se kao nestali.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.