Novi bilans: Više 640 umrlih, 9.971  osoba u bolnicama

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: Više 640 umrlih, 9.971 osoba u bolnicama

U epidemiji kolere koja je pogodila Haiti polovinom oktobra, do sada su umrle 643 osobe, a 9.000 se nalazi u bolnicama, saopštile su haićanske vlasti.

Ministarstvo zdravlja najsiromašnije zemlje na američkom kontinentu navelo je da su tačno 643 osobe umrle a 9.971 je u bolnicama širom zemlje.

Predstavnik iz ministarstva zdravlja Gabrijel Timote juče je rekao da su registrovani prvi slučajevi zaraze u prestonici, gde se nalaze mnogi ugroženi od razornog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zemljotresa koji se dogodio početkom godine. Te osobe žive u kampovima u kojima su veoma loši higijenski uslovi.

Prema njegovim rečima, juče je umrlo 46 osoba na severu zemlje, dok je u Port-O-Prensu jedna osoba umrla a 115 je zaraženo.

Kolera je veoma zarazna bolest od koje se može umreti za nekoliko sati ako se ne ukaže lekarska pomoć. Simptomi su povraćanje, dijareja, grčevi u mišićima i opšta dehidracija organizma. Obično se javlja u sredini gde su loši higijenski uslovi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.