Montažna kuća za Ivicu Stašića

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montažna kuća za Ivicu Stašića

U naselju Grdica u Kraljevu postavljena nova, montažna kuća za Ivicu Stašića čiji su roditelji poginuli u zemljotresu. Drugostepene komisije procenile da je za rušenje 166 objekata.

Pored srušene stare kuće u naselju Grdica u Kraljevu, u kojoj je 3. novembra u razornom zemljotresu poginuo bračni par Natalija i Siniša Stašić, postavljena je nova, montažna kuća.

Kuću je podigao njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sin Ivica Stašić, kome je država priskočila u pomoć i uplatila dva miliona dinara za taj stambeni objekat. U kuću površine 63 kvadratna metra već je uvedena struja i voda, a objekat bi trebao da bude kompletno gotov za manje od 10 dana.

Štab za vanredne situacije podeliće 500 takvih montažnih kuća kraljevačkim porodicama koje su ostale bez krova nad glavom. Drugostepene komisije za rušenje su odredile 166 objekata i kuća.

U školske klupe kraljevačkih škola vratilo se oko 13.300 učenika, što je 80 odsto od ukupnog broja školaraca. Đaci tri srednjoškolska centra moraće da putuju u prigradske naselja i okolna sela, gde su im izmeštene škole.

U selima Vrba i Ratina izmeštena su odeljnja Elektro-saobraćajno-tehničke škole "Nikola Tesla", koja pohađa 750 učenika. Od Kraljeva do Vrbe ima više od 10 kilometara pa je najpotrebnije organizovati prevoz za više od polovine đaka, imajući u vidu da se nastava odvija u dve smene.

Odeljenje ministarstva prosvete i Krizni štab odrediće, na tenderu, najpovoljnijeg ponuđača za organizovanje prevoza učenika kojima su izmeštene škole.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.