Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća Brusa Lija na prodaju za žrtve zemljotresa u Kini

Kuća legendarnog majstora kung fua Brusa Lija u Hongkongu biće stavljena na aukciju, a ceo prihod od prodaje namenjen je žrtvama razornog zemljotresa u Narodnoj Republici Kini, objavila je lokalna štampa.



Dvospratna kuća koja se nalazi u ekskluzivnom kraju višemilionskog grada i u kojoj je Li proveo poslednje godine života, trebalo bi da postigne cenu od oko 13 miliona dolara.

Sadašnji vlasnik Ju Panglin je kuću kupio 1960-ih za 108.000 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a kasnije je iznajmljivao zvezdi "Zmajevog gnezda" i "Zmajevog puta" koji je u njoj živeo zajedno sa suprugom Lindom Li-Kadvel.

Ju, 86-godišnji filatrop, prodaje kuću zajedno sa još četiri zgrade u Hong Kongu, kako bi sakupio pare za zbrinjavanje žrtava zemljotresa koji je pogodio provinciju Sečuan.

U razornom zemljotresu, koji je 12. maja pogodio jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan poginulo je 51.515, a nestalo je 29.328 ljudi, dok je 288.431 osoba povređena.

Stanovnici Hongkonga su već sakupili 128 miliona dolara kao pomoć žrtvama.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.