Kineska policajka dojenjem spasla bebe od smrti

Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska policajka dojenjem spasla bebe od smrti

Kineska policajka postala je jedan od heroja katastrofe u provinciji Sečuan nakon što je odlučila da doji nekoliko beba koje su posle zemljotresa odvojene od svojih majki ili su postala siročad.

Policajka Điang Siaođuan, majka šestomesečnog dečaka, bila je angažovana na spasilačkim akcijama, a sama je rešila da preuzme brigu o bebama koje su spašene iz ruševina. Điang je u jednom trenutku dojila čak devet beba, a nekoliko njih ne bi preživelo da 29-godišnjakinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije postupila na herojski način.

"Dojim i svog sina, tako da mogu da dojim bebe. Ne mislim o tome kao o nečemu posebnom. Ovo je majčinska reakcija, a osnovna dužnost policajca je da pomaže", rekla je Điang.

Ona je rekla da je od devet beba o kojima se brinula petoro ostalo bez oba roditelja, a da je nekoliko njih ostalo bez očeva.

"Nekima su majke bile teško povređene, a očevi mrtvi. Petoro je izgubilo oba roditelja i sada su prebačeni u sirotišta", rekla je Điang.

Ona i dalje doji dve bebe iako je mali Žao Liujangu ponovo sa svojom majkom. Njoj je mleko prestalo da teče zbog traume.

"Pešačili smo preko planina dugo vremena, nisam jela danima, a kada smo konačno našli utočište nisam imala dovoljno mleka. Ona je spasila mog sina. Ne mogu da joj se zahvalim dovoljno niti da objasnim kako se osećam. Ona ima svoje dete, a odlučila je da prvo nahrani našu decu, to je neverovatno. Da nije tako postupila moj sin bi umro od gladi", rekla je Liu Rong.

Điang je, sa pravom, postala slavna ličnost u Kini, prate je lokalni mediji, a izašla je na naslovnoj stranici jednog lista uz naslov "Kineska majka broj 1". Ipak, ona i dalje ostaje skromna i tvrdi da je to što je uradila potpuno normalno.

"Mislim da je to normalno. Kada se dogodi nešto ovako strašno ljudi rade razne stvari kako bi pomogli jedni drugima, ovo je mala stvar i nije vredna pažnje", rekla je ona i istakla da decu koju je spasla iz nesreće voli kao da su njena.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.