Jak zemljotres na jugu Novog Zelanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres na jugu Novog Zelanda

VELINGTON -

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio je danas jug Novog Zelanda, saopštio je američki Institut za geofiziku, a stručnjaci su upozorili na mogućnost izbijanja manjeg cunamija.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 16 kilometara u oblasti oko 30 kilometara od Krajstčerča, najvećeg grada Južnog ostrva, koji sa Severnim ostrvom čini Novi Zeland.

Centar za upozoravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na opasnost od cunamija za Pacifik naveo je da ne postoji opasnost od izbijanja većeg cunamija, ali da bi lokalni cunami mogao da pogodi oblasti na oko 100 kilometara od epicentra zemljotresa.

Za sada nema podataka o šteti i eventualnim žrtvama zemljotresa.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.