Iranski ajatolah: Atraktivne žene izazivaju zemljotrese

Izvor: Blic, 19.Apr.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski ajatolah: Atraktivne žene izazivaju zemljotrese

Žene koje se oblače neprimereno podstiču vanbračni seks, koji izaziva pojavu zemljotresa, izjavio je danas iranski sveštenik, prenosi britanski Telegraf.

"Atraktivne žene koje se šminkaju, prate modne trendove i odbijaju da nose tradicionalnu odeću, utiču na mlade osobe i podstiču ih da imaju ljubavne afere", rekao je ajatolah Kazem Sedighi.

On je dodao da se zbog toga u Iranu sve češće dešavaju prirodne nepogode, poput zemljotresa. Potresi tla su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve češći, a neki od njih su imali poražavajuće posledice po Iran, naveo je on.

"Žene koje se oblače neprimereno utiču na mlade da zastrane, prljaju njihovu čednost i podstiču ih na vanbračni seks, koji izaziva zemljotrese. Ljudi su odgovorni za te katastrofe", istakao je ajatolah Sedighi.

Nakon puberteta, žene u Iranu moraju, u skladu sa strogim religioznim normama, da prikrivaju svoje telo i kosu. Ukoliko to ne učine sledi im kazna.

To ipak nije sprečilo žene koje žive u urbanim sredinama da se šminkaju i nose uske haljine.

Seizmolozi su nedavno upozorili da jak zemljotres preti iranskoj prestonici Teheranu. Prema njihovim najavama, taj potres bi odneo na stotine, pa čak i hiljade ljudskih života.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vanbračni seks izaziva zemljotrese

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2010, 07:16

TEHERAN - Žene koje se nedolično odevaju iniciraju vanbračni seks, što zauzvrat izaziva više zemljotresa, smatra ajatolah Kazem Sedihi (Kazem Sedighi), jedan od najviših verskih zvaničnika Irana. Privlačne žene koje se ne odevaju u skladu sa islamskom tradicijom nego nose modernu odeću i jaku...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.