Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Hrvatskoj slabiji zemljotres

ZAGREB, MOSTAR -

Hrvatska Seizmološka služba zabeležila je danas u 16,08 sati umeren potres s epicentrom dvadesetak kilometara jugozapadno od Zagreba u području Klinča Sela, Paučnjaka i Donje Zdenčine, a za sada nema informacija o mogućim štetama.

Izveštava se da je potres bio magnitude 3,2 po Rihteru i intenziteta u epicentru četvrtog do petog stupena po Merkaliju, a osetio se na širem zagrebačkom području.

Područje oko Zagreba pogotovo Medvednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili brda oko Samobora je seizmološki aktivno i često se beleže zemljotresi malog intenziteta.

Zadnji veliki zemljotres koji je poharao Zagreb desio se 1880. godine.

Hrvatski mediji danas su izvestili o zemljotresu u Kraljevu, u Srbiji, ali i u Turskoj, pa je i to dodatno uznemirilo građane.

Direktor Hrvatske seizmološke službe Vlado Kuk izjavio je medijima da se može očekivati da će se u Hrvatskoj događati i jači zemljotresi od ovog koji je noćas i jutros pogodio Srbiju.

Zemljotres i na području Mostara

Evropsko mediteranski seizmološki centar (EMSC) registrovao je danas u 16.28 sati na području Mostara zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihterovoj skali.

Epicentar potresa bio je 16 kilometara jugoistočno od Mostara, odnosno 7 kilometara istočno od Blagaja, javila je Fena.

Potresi ove jačine, iako primetni, ne izazivaju materijalnu štetu.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.