Dvadeset zemljotresa na Prokletijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset zemljotresa na Prokletijama

BEOGRAD -

Od sinoć, u 20.35, do danas, u devet časova, registrovana je serija od 20 slabih zemljotresa na području Prokletija, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Magnitude zemljotresa su iznosile od 1,3 do 2,5 stepeni Rihterove skale.

"Registrovanje serije slabih zemljotresa nije uobičajeno u ovom žarišnoj zoni, što je uočeno i prilikom zemljotresa na epicentralnom području Istoka, 10. marta ove godine, magnitude 4,7", naveo je Zavod. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U saopštenju se podseća da se najjači zemljotres na području Peći, dogodio 1662. godine, magnitude 5,8 stepeni.

Na području jugozapadno od Peći, 2000. godine registrovana je serija zemljotresa sa maksimalne jačine 3,5 stepena, navedeno je u saopštenju, uz objašnjenje da su ovakve pojave serije zemljotresa odraz promena seizmičke aktivnosti tektonskih struktura u regionu.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.