Dva jaka zemljotresa pogodila Papuu Novu Gvineju

Izvor: Blic, 18.Jul.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva jaka zemljotresa pogodila Papuu Novu Gvineju

Dva jaka zemljotresa u razmaku od pola sata pogodila su danas Papuu Novu Gvineju u Okeaniji, saopštio je američki Institut za geofiziku.

Epicentar prvog zemljotresa, jačine 6,9 stepeni po Rihteru, bio je 110 kilometara istočno od grada Kandrijana na ostrvu Nova Bretanja, na dubini od 58 kilometara pod morem.

Posle tog potresa Pacifički centar za upozoravanje od cunamija saopštio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema opasnosti od cunamija u tom području.

Indonezija je, međutim, posle drugog zemljotresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru koji je usledio oko 30 minuta kasnije, s epicentrom udaljenim oko 525 kilometara severoistočno od prestonice Papue Nove Gvineje Port Morsbija, izdala upozorenje od cunamija, ali ga je ubrzo povukla.

Glavni udar potresa bio je na dubini od 50 kilometara pod morem.

Za sada još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama i šteti.

Arhipelag Papua Nova Gvineja je u jugozapadnom delu Tihog okeana, u oblasti Melanezija.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Cunami

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.