Drama u porodilištu: Žene se porađale u toku zemljotresa, juče rođeno dvoje dece

Izvor: Press, 03.Nov.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u porodilištu: Žene se porađale u toku zemljotresa, juče rođeno dvoje dece

Prava drama odvijala se tokom zemljotresa i u kraljevačkom porodilištu. Načelnik porodilišta dr Dragan Jovanović kaže za Press da je petnaestak minuta pre prvog i najjačeg udara porađao jednu ženu carskim rezom. A onda je sve počelo da se trese i ruši...- Bilo je strašno! Sve se treslo, pacijentkinje su plakale, uplašene za svoje bebe. Došli su njihovi muževi, morali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i njih da smirujemo... - priča dr Jovanović, koji tokom jučerašnjeg dana nije napuštao porodilište. On kaže da je porodilište juče radilo u vanrednim uslovima, ali da su i pored toga obavljena jos dva porođaja!
- Imamo velika oštećenja u operacionim salama i dečjim boksovima. Otpustili smo sve porodilje čije stanje nije zahtevalo dalji lekarski nadzor. Ali, odmah posle zemljotresa imali smo još dva porođaja, kada su na svet došle još dve zdrave devojčice. Bebe i majke se sada osećaju dobro, ovo je još jedna pobeda života - ističe doktor Jovanović.
Dan pre zemljotresa u kraljevačkom porodilištu porodila se Milica Đoković (25) i na svet donela sina Pavla.
- Ništa nije nagoveštavalo nesreću! Podojila sam bebu i legla da spavam. Mislim da sam tek zaspala kada je počelo da trese. Užasno jako... Imala sam osećaj da će prozori ispasti iz štokova i da će zidovi pasti na nas. Sve porodilje istrčale su na hodnik tražeći svoje bebe! Bilo je jezivo! Porodilište se orilo od naših vrisaka i plača beba...
Ona kaže da joj se čini da je prvi potres trajao jako dugo, a onda se sve umirilo.
- Nismo više ni oka sklopile. Nakon prvog, najjačeg, bilo je još nekoliko manjih potresa. Ovo što smo preživele je pravi pakao. Ne mogu još da se smirim i samo želim da zagrlim svog sinčića i odem kući. i da sve ovo što pre zaboravim, ako je to uopšte moguće - priča Milica, dok briše suze i ljubi svog sinčića Pavla..
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.