Izvor: B92, 29.Sep.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cunami u južnom Pacifiku

Vašington -- Zemljotres jačine 7,9 stepeni koji je pogodio oblast Američke Samoe u južnom Pacifiku, izazvao je cunami, objavile su agencije vlade SAD.

Praćenje nivoa mora, pokazalo je da je potres izazvao cunami u Pacifiku, potvrdio je i Pacifički centar za upozorenje na cunami, preneo je Rojters. Ranije danas, posle zemljotresa, objavljeno je upozorenje na cunami za Novi Zeland, Američku Samou i mala pacifička ostrva. Epicentar potresa bio je na oko 200 kilometara jugozapadno od Američke Samoe, na dubini od oko 33 kilometra.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Pacifiku izazvao cunami (VIDEO)

Izvor: Mondo, 29.Sep.2009

Zemljotres jačine 7,9 stepeni koji je u utorak pogodio oblast Američke Samoe u južnom Pacifiku, izazvao je cunami

Nastavak na Mondo...

Zemljotres i cunami na Pacifiku

Izvor: RTS, 30.Sep.2009, 07:09

Najmanje 34 osobe poginule su na ostrvima Samoe u Pacifiku posle zemljotresa jačine 8,3 stepena, koji je izazvao veliki plimni talas. Broj nastradalih mogao bi da pređe i stotinu, strahuju spasioci...Spasilački timovi još uvek tragaju za žrtvama, a zvanično su prijavljena 34 smrtna slučaja, prenose...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.