Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u ...

Izvor: PRObjave.com, 21.Jun.2021, 10:34

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u ...

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina.
Ove godine, premijera će se održati u subotu, 19. juna 2021. godine u 16:00 časova u sali Muzeja Kinoteke, u Kosovskoj 11. Đaci će imati priliku da pogledaju svoje animirane filmove na velikom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.
Svake školske godine, učenici BIS škole, uzrasta od 6 od 12 godina, naprave oko 100 kratkih animiranih filmova. Tehnika kojom se služe je stop-motion animacija koja zahteva preciznost, disciplinu i strpljenje. Svaki, pa i najmanji, pokret likova zahteva da se lik snimi, neznatno pomeri i ponovo snimi. Učenici stvaraju filmove koji ponekad traju i više minuta, a za koje su potrebni sati i sati predanog rada, iz nedelje u nedelju. Učestvovanje u procesu stvaranja sopstvenog filma omogućava učenicima da bolje razumeju medije i njihov efekat, Klub animiranog filma u Britanskoj internacionalnoj školi vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

GODIŠNJA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ĐAKA BIS U GALERIJI KC GRAD Klub fotografije u BIS postoji već šest godina. Tradicionalna godišnja izložba Kluba fotografije BIS će se održati u nedelju, 20.6.2021. sa početkom u 19h u galeriji KC Grad.
Njihove fotografije biće predstavljene u velikom formatu. Pored snimanja digitalnom tehnikom, mladi fotografi koristili su i analognu tehniku, snimajući na 35 mm crno-belom filmu. Mladi fotografi se upoznaju i sa humanitarnim efektom koji fotografija može imati na društvo i tako postaju svesni društvene odgovornosti fotografa i značaja koji fotografija ima prilikom prenošenja ideja, poruka i vesti. Klub fotografije u Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

Misija British International School je da pruži najkvalitetnije obrazovanje svojim učenicima, osposobljavajući ih da budu konkurentni na globalnom svetskom tržištu rada u budućnosti.

British Internacional School - EDUCATION FOR SUCCESS
INFORMACIJE ZA UPIS
: http://www.british-int-school.org.uk/taking-enrolments/
Neznanog junaka 36, Dedinje, 11 040, Beograd
Telefon: +381 11 30 66 096 // +381 65 30 66 097
Mail: info@bis.edu.rs
British International School
Smetanina 12
11040 Beograd
Tel: +381 11 30 66 096
Fax: +381 11 36 74 851
Email: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Uspeh učenika Britanske internacionalne škole

Izvor: Danas, 21.Jun.2021

Tradicionalna godišnja izložba Kluba fotografije Britanske internacionalne škole u Beogradu (BIS), koja uživa značajnu popularnost kod naše publike, otvorena je u Galeriji KC Grad.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.