Izvor: PRObjave.com, 05.Feb.2010, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival Sarajevska zima

Predstavom pod nazivom "Ovo je Jonesko, budalo", rađenom prema dramskim tekstovima Eugenea Ionescoa "Pozdravi", "Masakrarije", "Čovjek s koferima", "Putovanje u svijet mrtvih" i "Vikont", 7. februara u 20.30h će na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR biti otvoren teatarski program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala "Sarajevska zima".

Repriza je planirana za ponedeljak, 8.02. i utorak 9.02. u 20.00h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Režiju, scenski pokret i kostimografiju predstave potpisuje Ferid Karajica, a scenario i dramaturgiju Dubravka Zrnčić-Kulenović. Uloge nose Snežana Alić, Sonja Goronja, Maja Saklić, Adnan Hasković, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima" je tradicionalni susret umetnika i građana sveta.

Prva sezona festivala "Sarajevska zima" realizovana je od 21.12.1984. do 6.4.1985. godine. Za dvadeset i pet godine postojanja Festival je postao neodvojiv deo života grada i njegovih stanovnika. U toku 1.134 dana "Sarajevske zime" izvedeno je više od 3.100 različitih predstava i izložbi sa više od 3.005.000 posetilaca i 27.000 učesnika. Festival "Sarajevska zima" održava se bez prestanka tokom svih proteklih godina i postao je simbol slobode, stvaralaštva i upoznavanja sa različitim kulturama i civilizacijama sveta.
KULporter

Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.