Izvor: PRObjave.com, 01.Okt.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako zadržati maloletnike van kladionica?

Maloletnicima je strogo zabranjen ulaz u kladionice i slot klubove! Saša Marčeta, osnivač MaxBet-a podseća da su u oktobru 2010. godine usvojene su izmene Zakona o igrama na sreću po kojima je maloletnicima zabranjeno da ulaze i borave u kladionicama. Tim propisima usvojena je i odluka po kojoj je minimalna udaljenost kladionica i slot klubova od škole 200 metara i pooštrene su kazne za nepoštovanje ovog zakona.

Česte su vesti u kojima su glavni akteri maloletnici zavisni od kocke, a iz Maks Bet kladionica kažu: "Kladionice ne mogu biti otvorene 200m u krugu škole, ali i pored te uredbe, nije teško doći do ovih lokala. Delotvornije bi bilo da se povećaju kazne za priređivače u čijim lokalima se nađe maloletno lice".

Zaposleni u kladionicama imaju pravo da legitimišu svakoga ko uđe u kladionicu i slot klub upravo zbog činjenice da maloletnici često pokušavaju da neprimećeno uđu u ove lokale. Na vidnim mestima moraju biti postavljeni natpisi da je maloletnicima strogo zabranjen ulaz u kladionice i slot klubove, a zaposleni moraju dobro obratiti pažnju na goste, kako bi sva maloletna lica bila na vreme upućena ka izlazu.
MaxBet Group
Kisačka 82
21000 Novi Sad
Email: office@maxbet.rs
Web: www.maxbet.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.