Izvor: PRObjave.com, 22.Jul.2009, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske stipendije za 150 srednjoškolaca

Studenti će mesečno dobijati po 17.000, a srednjoškolci po 15.000 dinara, a biće im isplaćene retroakrivno od 1. januara.

Sa željom da podrži najbolje među najboljima, grad je još 2004. godine počeo da realizuje Program podrške talentovanim srednjoškolcima i studentima.

Na konkursu su mogli da učestvuju redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,7 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Osvojene nagrade sa međunarodnih i domaćih takmičenja i olimpijada nisu bile uslov, ali su od značaja za dobijanje stipendija jer ih komisija posebno boduje.

Na konkursu su imali pravo da učestvuju studenti koji se školuju na budžetu, koji su upisali najmanje treću godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina i drugo pravno i fizičko lice, koji imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kojima je prosečna ocena najmanje 9,2, koji nisu gubili nijednu godinu, kao i oni koji su položili sve ispite iz prethodnih godina.
Centar za proučavanje informacionih tehnologija
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Tel: +381 11 30 65 830
Email: info@mingl.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.