Goodyear testira upotrebu pametnih pneumatika u voznim parkovima

Izvor: PRObjave.com, 14.Jan.2020, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goodyear testira upotrebu pametnih pneumatika u voznim parkovima

Svoja pametna rešenja, koja voznim parkovima omogućavaju da prate stanje pneumatika i dobijene podatke upotrebe za poboljšanje performansi i sigurnosti, Goodyear nudi sa dva nova pilot projekta. U Evropi se povezao sa transportno-logističkom grupom Redspher koja posluje u 19 država i koja na svojoj platformi Rubiwin nudi usluge dostave. Neka od njihovih dostavnih i servisnih vozila koriste Goodyearove pametne pneumatike sa ugrađenim senzorima koji omogućavaju neprekidno praćenje habanja pneumatika i stanje pritiska u pneumaticima. Analizom dobijenih podataka, i povezivanjem sa Goodyearovim naprednim algoritmima, korisnici mogu tačno da odrede kada pneumatici treba da se servisiraju, odnosno zamene. Vozila koja dnevno pokriju izuzetno duge relacije, neka čak i više od 700 kilometara, ostaju duže u voznom stanju, što je od ključnog značaja za pravovremenu dostavu.
Sa sličnim pilot projektom Goodyear je započeo i u SAD-u, gde je pametnim pneumaticima opremio vozni park start-up preduzeća Priva, koje poslovnim ljudima nudi mobilne kancelarije. Saradnja omogućava Privi preciznije prognoze u kratkoročnim potrebama održavanja pneumatika, vreme zastoja vozila je izuzetno kratko, a efikasnost njihovog poslovanja se povećava.
Oba pilot projekta ilustruju Goodyearovo nastojanje da obezbedi kompletna rešenja za mobilnost budućnosti. Tehnologije predvidljivog održavanja su od velike važnosti za pouzdanost sistema ove vrste i mogu znatno da pomognu u proaktivnom planiranju i upravljanju voznim parkovima.

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je 2019. godine već šesti put dobilo nezavisni certifikat "Top Employer", ima oko 1.600 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje autogume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.
Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 47 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u SAD i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.
Informacije o preduzeću Redspher
Redspher je mrežna platforma koja uslugama sa dodatnom vrednošću povezuje naručioce prevoza i prevoznike i time uprošćava i olakšava dostave na zahtev. Svojim mnogobrojnim preduzećima Redspher uvek nalazi pravo rešenje, bilo da je u pitanju dostava do vrata ili međunarodna otprema, mali paket ili do vrha natovaren kamion. Redspher je grupa koja je u vlasništvu zaposlenih. Udružuje efikasnost digitalnog poslovanja sa poznavanjem lanca snabdevanja i tako organizuje dostavljanje po celom svetu.
Informacije o preduzeću Priva
Priva predstavlja rešenje za regionalnu mobilnost od vrata do vrata koje se koristi kao alternativa za letenje na kraća rastojanja. Privini putnici se prevoze u poslovnim kancelarijama na točkovima, ugrađenih u kombi Mercedes; nude privatnost i povezanost i svojom opremom omogućavaju produktivnost, saradnju i odmor. Priva je idealan izbor za poslovne putnike koji žele maksimalno da iskoriste svoje vreme i da izbegnu neprijatnosti putovanja avionom. Za više informacija o Privi posetite sajt www.travelpriva.com.
Golin
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Web: www.golin.com/rs
Kontakt:
Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Email: smilica@golin.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.