Izvor: PRObjave.com, 24.Jan.2011, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska konferencija studenata tehnike u Beogradu

Od 14. do 22. aprila ove godine, Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd biće domaćin 29. Generalne skupštine BEST-a. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata - studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih univerziteta iz 30 evropskih zemalja - kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.
Generalna skupština (eng. General Assembly of BEST) je najvažniji međunarodni radni sastanak na nivou Udruženja. Održava se jednom godišnje, a u njenom radu aktivno učestvuju delegati svih BEST-ovih lokalnih grupa.
Svečano otvaranje Generalne skupštine održaće se 15. aprila u Beogradu. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija koje sarađuju s BEST-om. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, internacionalni sajam poslova za delegate, organizatore i druge domaće studente, kao i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.
Preostalih nedelju dana Skupštine biće posvećeno plenarnom zasedanju tokom kog će delegati svih lokalnih grupa i rukovodstvo BEST-a diskutovati o delovanju organizacije i njenom razvoju, evaluirati kvalitet i ishode realizovanih projekata, kao i izabrati novo rukovodstvo i vođe velikih međunarodnih projekata poput Evropskog inženjerskog takmičenja (EBEC), Centra za karijernu podršku (BCS) i Simpozijuma o obrazovanju (EoE).
Pored članova BEST-a, konferenciji će moći da prisustvuju zainteresovani studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji. Oni će tokom meseca marta moći da se prijave za učešće na sajmu poslova tokom Dana svečanog otvaranja ili za prisustvo na plenarnom zasedanju u svojstvu člana koorganizatorskog tima.
BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti - stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja - studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3000 članova-volontera sa 89 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.
BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 100 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 700 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 900 studenata iz inostranstva.
O BEST-u i Generalnoj skupštini možete se detaljnije informisati putem internet prezentacija: www.best.eu.org, www.best.rs i www.general-assembly.eu
BEST Beograd
Karnegijeva 4, soba 9a
11000 Beograd
Tel: +381 63 78 55 743
Email: beograd@best.eu.org
Web: www.BEST.rs
Kontakt:
Marija Gogić
Funkcija: BEST Media Contacts Responsible
Mob: +381 63 78 55 743
Email: marija.gogic@BEST.eu.org

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska konferencija studenata elektrotehnike u Beogradu

Izvor: Poslovni magazin, 24.Jan.2011

Beograd, Srbija - Od 14. do 22. aprila ove godine, Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd biće domaćin 29. Generalne skupštine BEST-a. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata - studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.