Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva konferencija parlamenata dunavskog regiona

NOVI SAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši pozvali su danas predsednike parlamenata 14 država i 17 regija dunavskog regiona da učestvuju na Prvoj konferenciji predsednika parlamenata država i regija dunavskog regiona.

Konferencija će biti održana 5. i 6. aprila 2011. godine u Novom Sadu, u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodina, saopštila je Skupština Srbije.

Tema konferencije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dunavska strategija EU i osnivanje Dunavske regije" pozicija država i regija.

Cilj Konferencije je davanje snažne podrške od strane parlamenata država i regija Dunavskoj strategiji, koja treba da doprinese jačanju zajedničke nadzorne funkcije nad implementacijom Dunavske strategije, kao i boljoj koordinaciji i unapređenju saradnje u konkretnim oblastima: privredi, nauci, tehnologiji, ekologiji, kulturi, susretanjima i razmeni mladih.

Đukić-Dejanović i Egereši složili su se o značaju Konferencije kojom se želi ojačati pozicija parlamenata u okvirima Dunavske strategije, kao i da se institucionalizuju susreti delegacija parlamenata država i regija na godišnjem nivou radi razmene mišljenja i unapređenja implementacije Strategije, piše u saopštenju.

Predsednica parlamenta će tokom sutrašnje prve zvanične posete Evropskom parlamentu u Briselu, razgovarati sa predsednikom EP Jiržijem Buzekom i pozvati ga da učestvuje na Prvoj konferenciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.