Izvor: PRObjave.com, 26.Jun.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokvalifikacija i prekvalifikacija u oblasti visokih tehnologija

Kroz saradnju sa stranim investitorima koji posluju u Vojvodini, VIP fond je došao do saznanja da nedostaje kvalitetne radne snage, naročito za različite vrste obrade metala, drveta i plastike, zbog čega je u okviru svojih aktivnosti inicirao pokretanje programa stručnog osposobljavanja u oblastima savremenih metoda programiranja i savremenih obradnih mašina i sistema.
Inicijativu su podržali Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Austrijska razvojna agencija, koja je jedan od donatora programa privrednog razvoja AP Vojvodine, kao i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, koji će sastavljati plan i program same edukacije i vršiti kontrolu sprovođenja obuke.
Obukom se obezbeđuje dokvalifikacija i prekvalifikacija radne snage za srednjoškolski nivo kvalifikacija, a nastava će biti organizovana tako da omogući školovanje uz rad.




Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP
Zmaj Jovina 4
21000 Novi Sad Novi Sad
Tel: 472 32 40
Fax: 472 19 21
Email: office@vip.org.rs
Web: www.vip.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.