Dobrim poslovanjem ostvareni ciljevi - HEINEKEN nastavlja da beleži dobre rezultate poslovanja ...

Izvor: PRObjave.com, 11.Feb.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrim poslovanjem ostvareni ciljevi - HEINEKEN nastavlja da beleži dobre rezultate poslovanja ...

Kompanija HEINEKEN na globalnom nivou zabeležila je odlične rezultate poslovanja u 2015. godini, kao odraz kontinuirane usmerenosti ka najvišem kvalitetu proizvoda kroz investicije u ljude, tehnologiju i stalno unapređenje poslovanja. Postignuti uspeh bio je u skladu sa strateškim usmerenjem i planiranim ciljevima.
U protekloj godini, HEINEKEN je globalno zabeležio neto profit od čak 2,048 miliona evra, rast organskog prihoda od 3,5%, povećanje obima poslovanja u premium segmentu za 3,5%, kao i uvećanje operativnog profita za 6,9% organske proizvodnje.
Predsedavajući kompanije HEINEKEN Žan Fransoa van Boksmier (Jean-Francois van Boxmeer) istakao je da su dobri rezultati u 2015. godini odraz uspešno sprovedene strategije „Greenprint to Win", unikatne geografske raznovrsnosti i bogatog portfolija premium brendova, predvođenih brendom Heineken(R).
„U 2015. rast svih parametara poslovanja podržan je pojačanim ulaganjem u brendove, održivim inovacijama i ekonomičnim upravljanjem troškovima. Istovremeno, nastavili smo da investiramo u budući razvoj, ulaskom i širenjem na tržišta kao što su Slovenija, Južnoafrička republika, Mjanmar, Obala Slonovače, Istočni Timor, Jamajka i Malezija", objašnjava van Boksmier.
U objavljenim rezultatima za 2015. godinu, kompanija HEINEKEN ukazuje i na rast obima stope inovacija od 9,2% koje su donele prihod od 1,9 milijardi evra. Konsolidovan obim proizvodnje porastao je za 2,3% u oblastima Severne i Južne Amerike, Azije i Pacifika i u Evropi.
U 2016. HEINEKEN očekuje dalji rast poslovanja, uprkos izazovnom okruženju.
Ruskin&Hunt
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Email: office@ruskinhunt.com
Web: www.ruskinhunt.rs
Kontakt:
Vanja Lazarević
Email: vanja.lazarevic@rukinhunt.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.