Zvonimir Đukić Đule: Priznajem, neumeren sam u svemu

Izvor: Svet, 13.Dec.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvonimir Đukić Đule: Priznajem, neumeren sam u svemu

Zvonimir Đukić Đule i grupa “Van Gog” u gotovo tri decenije dugoj karijeri dobili su brojna priznanja, a poslednje u nizu je i svetsko priznanje – “MTV” nagrada za najbolju regionalnu grupu, kao i za najbolju fotomonografiju “Tragovi prošlosti”, na ovogodišnjem “Sajmu knjiga”. Gde god da se pojavi, pedesetjednogodišnji muzički buntovnik oko sebe rasipa energiju mladića, zbog koje je neodoljiv mnogim pripadnicama lepšeg pola. Iako priznaje da je neumeren u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << svemu, poslednjih godina Đule je na ličnom planu doživeo izvesne promene, koje su ga, kaže, učinile jednostavnijom osobom. Supruga Julija i sin Simon njegovo su utočište i smisao, a porodični dom za ovog muzičara predstavlja gnezdo u kome se vraća posle svakog leta, širom raširenih ili slomljenih krila. Svojstvenim lirskim rečnikom, poznati muzičar za “Hello!” govori o granicama koje sebi postavlja, porodičnom životu i svom sedamnaestogodišnjem jedincu, zahvaljujući kome konačno razume odnos sa roditeljima, kao i izazovima kojima ga život iznova iskušava. Na početku razgovora, poznati muzičar sa ponosom govori o “MTV” priznanju koje je posle četiri godine ponovo upućeno na istu adresu.
Čast nam je da smo po drugi put poneli titulu najboljeg regionalnog benda. Hvala svim poštovaocima našeg rada koji su nas podržali i davali vetar u leđa, a posebno našim poštovanim kolegama koje su nas podržale u trci za ovu nagradu, Željku Joksimoviću, Zdravku Čoliću, “Ribljoj čorbi”, Bajagi, Dejanu Petroviću i Sergeju Ćetkoviću. Pokazali su zavidan nivo kolegijalnosti i raduje me da to i dalje traje u ljudima”, rekao je Đule.

Frontmen grupe Van Gog okriva i zašto je odlučio da otputuje u Glazgov, na dodelu “MTV” nagrada.
“Zato što nam je dražesnije da nagradu dobijemo u prisustvu fanova, zahvaljujući kojima je ona i dobijena. Dodela u toku prenosa nema tu emociju. Drago mi je da su ljudi iz “MTV”-ja razumeli tu našu potrebu.”

Priznanja ga nisu uobrazila, niti mu hrane sujetu.
“U svakom od nas živi neki “ego” i neka “sujeta”, ali s vremenom to izvetri, postaneš im nezanimljiv. Kada na vreme preležiš sve te bolesti koje se tiču sujete, onda ti u životu sve bude mnogo lakše. Žao mi je kad naletim na ljude u nekim godinama koji ih i posle mnogo stečenog iskustva imaju. Možda i ja nekome delujem tako, ali to su sve predstave sa predrasudama. Mi smo preležali te dečje bolesti i vodimo normalan i jednostavan život, volimo posao kojim se bavimo i puštamo da nas muzika nosi. Nekad smo na kopnu, nekad na pučini, ponekad nas talas udari o neku stenu, povuče ispod površine, pa nas digne u vazduh, pa spusti na neku plažu da se odmorimo.”
Ceo intervju možete pročitati OVDE.
Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.