Zloupotrebe na Sajmu knjiga: Poreski inspektori evidentirali pet prekšraja

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotrebe na Sajmu knjiga: Poreski inspektori evidentirali pet prekšraja

Beograd -- Poreski inspektori su kontrolom izdavačkih kuća na Medjunarodnom sajmu knjiga, održanom prošle sedmice u Beogradu.

U pet slučajeva utvrdili neevidentiranje celokupnog prometa preko fiskalnih kasa, zbog čega je pokrenut postupak za utvrdjivanje prekršajne odgovornosti, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Mera privremene zabrane obavljanja delatnosti nije sprovedena jer su objekti vezani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za manifestaciju koja je privremenog karaktera.

Inspektori Poreske uprave su za devet meseci ove godine obavili 2.501 kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji Srbije, pri čemu je proveravan radnopravni status angažovanih radnika. U 798 objekata (31,91 odsto) utvrdjene su nepravilnosti, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

U 122 objekta izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti zbog neprijavljenih radnika, a u 676 objekata zbog neevidentiranja prometa preko fiskalne kase, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.