Školski dan na Sajmu knjiga uz najbolje dečje pisce

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski dan na Sajmu knjiga uz najbolje dečje pisce

Na 63. beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga četvrtak je tradicionalno Školski dan, namenjen organizovanoj poseti đaka, nastavnika i bibliotekara, a za danas je planirano i uručenje Sajamskih nagrada, između ostalog i za najbolju i najlepšu knjigu za decu.

ZAVRŠEN PRVI DAN MEDIA MARKETA: Saznajte zašto je štand SRBIJE DANAS bio NAJPOSEĆENIJI! (FOTO)

Tu najveću kultutrnu manifestaciju u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delu Evrope, koja se odvija pod sloganom "Radost čitanja", danas će organizovano posetiti učenici i nastavnici iz velikog broja škola iz Srbije i Republike Srpske a za koje su izdavači pripremili bogat program i tribine poput "Upoznaj omiljenog pisca", ili one na kojoj će biti reči o lektiri kakvu bi đaci želeli.

Portparol "Lagune" Tanja Vučković rekla je za Tanjug da će se sa decom tokom celog dana družiti naši njabolji i nagrađivani pisci - Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Gradimir Stojković i Stefan Tićmi koji će između ostalog potpisivati i najnovije knjige, "Fazoni i Fore", "Neko se uselio u onu staru vilu", "Ja Akiko" i "Peta devojčica, Marja".

Ministar Ružić za Srbiju Danas: Neće biti otpuštanja u javnoj upravi

Direktor izdavačke kuće "Pčelica" Goran Marković rekao je za Tanjug da će u Sali Desanka Maksimović, od čijeg rođenja se ove godine obeležava 120 godina, biti predstavljena tetralogija "Patuljci i Vile" Miloša Petkovića.

Dodao je da je dan rezervisan i za promocije autora dečjih knjiga "predvođenih velikanom književnosti za decu" Slobodanom Stanišićem koji je za tu izdavačku kuću iz Čacka objavio brojne nagrađivane knjige i edicije poput "Deca čitaju srpsku istoriju" i "Vekovi srpske pismenosti".

Na štandu "Pčelice" biće i knjige koje su pred ovaj i prošlogodišnji Sajam đaci proglasili za njabolje i dodelili im Dositejevo pero - "Luna, mala teniserka" Bojana LJubenovića, "Olimpijski san" Sivilje Otašević. Među nagrađenim su i knjige "Ovčarsko kablarska klisura" Raše Popopova, "Sličice" Gordane Timotijević, "Klizave priče" Igora Kolareva i "Ludvig Van Mocart" Vesne Aleksić.

SRS formira VELIKI POLITIČKI BLOK: Šešelj EKSKLUZIVNO za Srbiju Danas najavio promenu na političkoj sceni

Na štnadu "Vulkančića", Stanišić će predstaviti i četiri najnovije knjige iz edicije "Istorijska potraga" namenjenene onima koji imaju želju, znanje i veštinu da se snađu u vreme naših slavnih junaka - Miloša Obilića, Jelene Anžujske, Simonide i Stefana Nemanje, rekla je za Tanjug portparol te izdavačke kuće Lana Radisavljević koja je podsetila i na novi nastavak svetskog bestselera Njujork tajmsa "Priče za male buntovnice" o devojčicama i ženama koje su promenile svet.

Mladi ljubitelji pisane reči, na Sajmu će naći i knjigu "Ja, Aleksija", izdavačke kuće Klett, koja je pobedila na čitalačkom maratonu, ali i na poslednjem konkursu dečje kritike Dositejevo pero u kategoriji za starije osnovce.

Po rečima portparolke "Kreativnog centra" Jelene Dragojlović Školski dan biće iskorišćen za promciiju "PlanUM" dnevnika, Aleksandre Šarović Atanasovske, planera namenjenog školarcima, koji obiluje savetima za dobre veštine planiranja, kako bi bili što uspešniji u školi.

Lav Pajkić otrkiva za Srbiju Danas: Ne ismevam narod, razotkrivam laži! Ostrašćeni ljudi su problem društva! (FOTO)

Na štandu tog izdavača biće i knjiga Jasminke Petrović "O dugmetu i sreći" po kojoj je snimljen film "Zlogonje", kao i one koje je napisala Vesna Aleksić iz Edicije Princeza Sofija, dodala je Ðorđević.

Knjige će na štandu potpisivati Vesna Vidojević Gajović, čijoj su poslednjoj knjizi "Prvo letovanje jednog mačka" đaci pred Sajam dodelili drugu nagradu Dositejevo pero u kategoriji za mlađi uzrast.

U sali "Ivo Andrić" od 13 sati biće uručene Sajamske nagrade za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, za najbolju knjigu, najbolju i najlepšu dečju knjigu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Školski dan na Sajmu knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2018

Na 63. beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga četvrtak je tradicionalno Školski dan, namenjen organizovanoj poseti đaka, nastavnika i bibliotekara, a za danas je planirano i uručenje Sajamskih nagrada, između ostalog i za najbolju i najlepšu knjigu za decu...Tu najveću kulturnu manifestaciju u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.